oben links oben rechts
left border
HEM · GALLERI · DESIGN · BESTÄLLNING · KONTAKT · OM ANNA · IN ENGLISH
Design

Handgjorda smycken

Målsättningen med mina handgjorda smycken är att de med sin unika form skänker bäraren flärd och glans.

Inspirationen till min design kommer från olika håll, ofta kommer nya tankar och idéer under tiden jag färdigställer ett smycke. Det kan göra mig otålig, då jag vill börja på nästa nya idé direkt, samtidigt kräver dock silversmide sin tid och sitt tålamod.

Många av mina smycken är helt och hållet handgjorda, jag gillar att integrera funktioner som tex lås i själva designen av smycken. En del smycken återupprepar jag några gånger i små serier. Det är för att behålla inspirationen och samtidigt ge möjligheten till att få känna sig speciell och unik i ett smycke.

Det finns olika stunder och sinnesstämningar som jag designar och tillverkar mina smycken för. En del smycken kan därför vara strikta och strama, medan andra kan sprattla iväg i färg och form. Alla smycken jag gör vill jag själv bära. Men det blir så många smycken, och det finns en lycka i att se någon annan som känner sig snygg i mina smycken.

Material

Jag arbetar i huvudsak i silver, men även andra metaller och material förkommer. Det silver som jag arbetar med är 925 Sterling silver, 925 betyder att silvret består av 92,5% silver och resten koppar.

Steninfattningar gör jag oftast i finsliver som är mjukare och är rent silver. Stenar är vackra och jag har svårt att begränsa mig, återkommande inslag är stenar i gröna, blå, lila, turkosa och svarta nyanser. Jag använder i regel halv- eller kvartsädelstenar, men det kan även vara stenar som är upphittade på en strand någonstans i världen.

Sötvattenspärlor, infärgade i olika kulörer, är också inslag som jag använder.
Min allra första ring, Helikopterplattan kallad av "elaka" kollegor.
right border
unten links unten rechts


191717 Unika besök

Copyright info